Melden van afvalstoffen

Heeft u behoefte aan meer informatie over het inzamelen, vervoeren, melden en registreren van afvalstoffen? Dan is onze cursus Melden van afvalstoffen iets voor u. Met de opgedane kennis weet u wat u wat uw verplichtingen zijn. Uw eerste ontvangstmeldingen en begeleidingsbrieven zijn voortaan op een juiste manier ingevuld. Hierdoor klopt uw financiële administratie, uw afvalregistratie en behoren onnodig oponthoud tijdens het transport, uitzoeken en achteraf wijzigen van uw facturen tot het verleden. Ook heeft u geen moeilijke discussies met handhavers meer. Onze cursus is volledig op uw praktijk gericht en geschikt voor onder andere planners, weegbrugmedewerkers en leidinggevenden.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens onze cursus leert u over de werking en uitzonderingen van de meldsystematiek. Ook behandelen wij de werking van het meldsysteem AMICE, de Regeling Eural, de VIHB-regeling en het mogelijk gebruik van de meldgegevens door handhaving. Daarnaast reiken wij handvatten aan voor het efficiënt en correct invullen van de begeleidingsbrief.

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus Melden van afvalstoffen is geschikt voor medewerkers en managers van organisaties die zich bezighouden met het afgeven, vervoeren, inzamelen, verhandelen, bemiddelen, ontvangen of verwerken van afvalstoffen. Onze cursus Melden van afvalstoffen is ook geschikt voor milieuadviseurs.

Cursusduur, locatie en data

De cursus start om 09.00 uur en eindigt om circa 16.00 uur. Over de locatie, lunch etc. maken wij met u aparte afspraken. De datum stellen wij vast in onderling overleg. Omdat een incompany cursus een te grote aanslag op uw personele capaciteit kan zijn verzorgen wij de cursus ook op avonden of in het weekend.