Vakdiploma afvalstoffen (VIHB)

Als u zich bezighoudt met het vervoeren en inzamelen van afvalstoffen of het handelen en/of bemiddelen in afvalstoffen is een vermelding op de landelijke VIHB-lijst verplicht. Zonder die vermelding mag u deze activiteiten niet uitvoeren en mogen uw klanten (ontdoeners) en afnemers (ontvangers) geen zaken met u doen. Als u uitsluitend handelt en/of bemiddelt in afvalstoffen moet u bovendien in het bezit zijn van een officieel vakdiploma afvalstoffen. Met deze tweedaagse cursus stomen wij u klaar voor het examen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens deze cursus behandelen wij alle onderwerpen, die van belang zijn voor het behalen van het vakdiploma afvalstoffen. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet Milieubeheer: belangrijke thema’s en begrippen
  • Besluit en Regeling inzamelen: VIHB-regeling
  • Landelijk Afvalbeheerplan: afvalstoffenbeleid
  • Regeling Eural: systematiek en euralcodes
  • Besluit en Regeling melden: meldsystematiek en begeleidingsbrief
  • EVOA: landsgrens overschrijdend transport van afvalstoffen
  • Vervoer van gevaarlijke afvalstoffen: ADR en ADN

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus Vakdiploma VIHB is geschikt voor iedereen, die examen wil doen voor het vakdiploma afvalstoffen. Daarnaast is deze cursus zeer geschikt voor u als u in uw werk te maken heeft met afvalstoffen. U krijgt goed inzicht in de wettelijke verplichtingen, waaraan u moet voldoen. Met deze kennis legt u tevens een basis voor andere meer specifieke en verdiepende cursussen.

Wat zijn de kosten?

De cursus Vakdiploma afvalstoffen verzorgen wij op diverse momenten op meerdere locaties, verspreid over het land. De kosten voor deze tweedaagse cursus bedragen € 595,- per persoon, excl. btw. De kosten voor het examen zijn niet inbegrepen. Wilt u examen doen? Dan kunt u zich opgeven via de website van het CBR.

Willen meerdere personen van uw organisatie de tweedaagse cursus Vakdiploma afvalstoffen volgen? Dan is wellicht een incompany cursus iets voor u. Vraag hier meer informatie over deze mogelijkheid.

Data en inschrijven