Code95 Afvalstoffen

Alle beroepschauffeurs moeten in het bezit zijn van een Code 95 vermelding op hun rijbewijs. Zonder deze vermelding verliest u uw vakbekwaamheid en mag u niet meer rijden. De Code95 vermelding is vijf jaar geldig. U moet elke vijf jaar 35 uur aan gecertificeerde cursussen hebben gevolgd. Dat geldt ook voor u als u met afvalstoffen rijdt. Afvalkennis.nl heeft, speciaal voor chauffeurs van afvalstoffen een Code95 cursus ontwikkeld, die gericht is op het transport van afvalstoffen. Deze cursus levert 7 punten voor het rijbewijs op.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens onze Code95 cursus leert u over de achtergrond van uw verplichtingen en over uw verantwoordelijkheden bij het transport van uw afvalstoffen. De onderwerpen die worden behandeld hebben betrekking op het herkennen van afvalstoffen (zoals bijvoorbeeld asbest), het Nederlandse afvalstoffenbeleid, de wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden inzake milieu, transport en arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt het verschil tussen vervoeren en inzamelen duidelijk. U kent uw verantwoordelijkheden, het belang van de begeleidingsbrief alsook hoe transportdocumenten op een juiste wijze moeten worden ingevuld. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Afvalstoffen, de basis
  • De Nederlandse afvalmarkt
  • Afvalbeleid
  • Afvalwetten en -regels
  • Transport: vervoeren en inzamelen
  • Afvalboekhouding
  • Arbeidsomstandigheden

Voor wie is de cursus geschikt?

De Code95 cursus Afvalstoffen is geschikt voor alle beroepschauffeurs, die met afvalstoffen rijden.

Wat zijn de kosten?

De cursus Code95 Afvalstoffen verzorgen wij op diverse momenten op meerdere locaties, verspreid over het land. De kosten voor deze eendaagse cursus bedragen € 395,- per persoon, excl. btw. U kunt zich hier inschrijven.

Willen meerdere personen van uw organisatie de eendaagse cursus Code95 Afvalstoffen volgen? Dan is wellicht een incompany cursus iets voor u. Vraag hier meer informatie over deze mogelijkheid.

Data en inschrijven